Professorn nekar till alla anklagelser

Publicerad 2018-05-25

Aftonbladet har vid upprepade tillfällen sökt Markus Maeurer och hans kollega, som också har polisanmälts, för att få svar på våra frågor.

De hänvisar till sin advokat Evelina Rosenborg, specialiserad på ekobrott, som ger Aftonbladet följande kommentar:

”Våra huvudmän tillbakavisar bestämt de anklagelser som riktats mot dem via Aftonbladet. De har inte tagit del av vare sig underlag eller formella anklagelser från institutionen i fråga, utan enbart påståenden publicerade i media vilka de antingen anser vara direkt felaktiga eller tagna ur sitt sammanhang. De frågor ni nu skickar är åter exempel på sådana påståenden. Våra huvudmän har inte för avsikt att besvara anonyma påståenden via media. De välkomnar en granskning av påstådda ekonomiska oegentligheter och har kontaktat rättsvårdande myndighet och förklarat sig samarbetsvillig för att reda ut eventuella oklarheter. 

Vi vill i sammanhanget även understryka att den huvudman frågorna gäller är en högt respekterad forskare som publicerat över hundra vetenskapliga artiklar i ansedda tidskrifter (och arbetar fortfarande tillsammans med forskare på KI gällande publikationer) vilket innebär att hans forskning löpande granskats av andra ledande forskare utan att ha ifrågasatts på något sätt.”

Följ ämnen i artikeln