Tagliatelle med aubergine & ost

Uppdaterad 2012-07-03 | Publicerad 2012-07-02

Tagliatelle con melanzane

Aubergine är en av Paolos favoritgrönsaker.

– Den är härlig att steka, den suger upp sås och olivolja och blir då otroligt smakrik. Till­sammans med hemgjord pasta eller köpt färsk, får du en härlig kombination.

Ingredienser

Gör så här:

1. Skölj auberginer och skär dem på längden i cirka 1 cm tjocka skivor.

Behåll skalet på. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i cirka 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av

aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.

2. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek auberginerna, tillsammans med vitlöken.

3. När auberginen börjar mjukna tillsätt tomatbitar (alternativt passerade tomater) och några grovt hackade

basilikablad. Smaka av med salt och peppar och låt såsen puttra i ytter­ligare 10–15 minuter.

4. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Servera pastan

i djupa tallrikar och

fördela såsen på

portionerna. Strö

över pecorino.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto