Gnocchi gratinati con carne e mozzarella

Uppdaterad 2012-06-26 | Publicerad 2012-06-25

Ugnsgratinerad gnocchi & köttfärs

Varje dag, hela sommaren, tipsar ex-boxaren och matboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Ingredienser till fyra personer

1. Värm olivolja i en kastrull och fräs lök och morötter i ­cirka 3–4 minuter. Tillsätt kalvfärsen och bryn den tillsammans med lök och morötter. Rör om så att färsen smular sig ­ordentligt. Häll på vinet och låt allt koka ihop ­under några minuter. Rör i ­tomat, kryddor, salt och peppar och låt såsen ­koka i cirka 30 minuter. Späd såsen med ­lite vatten om det behövs. ­Smaka av med salt och peppar.

2. Koka gnocchin i lättsaltat ­vatten i cirka 2 minuter, låt den rinna av i ett durkslag.

3. Lägg gnocchin i en smord ugnsform och täck den med köttfärssås, strö över mozzarella och lägg sedan på ytter­ligare ett lager sås. Strö över parmesanost och ställ in formen i ugnen, i cirka 15 minuter

4. Servera med en sallad gjord på blandade sallads­sorter, olivolja, färskpressad citronsaft och salt.

”Älskar gnocchi! Kan äta ofantliga mängder av de små knutena och när de är ugngratinerade, så att de får gotta ihop sig med köttsåsen och den smälta mozzarellan, då slickar jag tallriken.”

Paolo Roberto