Man öppnade toalettlocket – då tittade en pytonorm fram

Publicerad 2019-01-20

En australiensare gjorde en obehaglig upptäckt när han skulle uträtta sina behov. I toaletten låg en pytonorm och tog det lugnt, skriver Daily Mail.

En man gjorde en minst sagt obehaglig upptäckt när han öppnade toalettlocket i familjens hem i australiensiska Brisbane på fredagsmorgonen, lokal tid. I toaletten låg en gigantisk pytonorm och såg ut att ta det lugnt.

Ormens kropp var formad som ett ”s” efter att den tagit sig igenom ett utomhusrör. Familjen larmade Brisbane Snake Catchers, vilka tar hand om reptiler som hamnat på fel ställe, som åkte dit direkt.

– Jag satte bara på mig ett par handskar och stoppade ned handen för att ta ormen, säger Stewart Lalor som jobbar för Brisbane Snake Catchers, till Daily Mail.

Pytonormen avlägsnades och familjen kunde använda toaletten som vanligt igen.

Enligt Stewart Lalo var det närmare bestämt en rutpyton, som är vanliga i Queensland, som tagit sig upp ur toaletten. Rutpyton, som kan bli upp till tre meter långa, är inte giftiga. Men deras bett kan lämna ett stort sår och orsaka en rejäl blödning.

Enligt Stewart Lalor är det dock inte vanligt att hitta ormar i toaletten, och påpekar att det bara är två-tre fall per år.

– Människor tror att pytonormar alltid vill vara i solen men de kan också bli för varma och behöver hitta sätt att svalka sig.

Följ ämnen i artikeln