87 döda elefanter hittade i Botswana

Publicerad 2018-09-06

Botswana är det land som har flest elefanter i hela världen, men de hotas av tjuvskyttar som är ute efter elefanternas betar.

Nu har en slaktplats med 87 döda elefanter hittats i ett vildmarksområde.

– Jag är chockad, helt förbluffad, säger doktor Mike Chase från djurrättsorganisationen Elefanter utan gränser till BBC.

En slaktplats med 87 döda elefanter har hittats i ett känt vildmarksreservat i Botswana.

Djurrättsorganisationen Elefanter utan gränser menar nu att de flesta av elefanterna sannolikt dödats av tjuvskyttar som vill åt deras värdefulla betar.

– Den här mängden av tjuvjakt på elefanter är den största jag någonsin sett eller läst om någonstans i Afrika, säger doktor Mike Chase från organisationen till BBC.

”Tjuvskyttarna vänder sina vapen mot Botswana”

Botswana har flest elefanter i hela världen, men sedan de militära patruller som skyddar och försvarar elefanterna har blivit avväpnade så har fler av dem dödats. Enligt BBC så har andelen dödade djur ökat så mycket att det ser ut som en spik i statistiken.

Avväpningen skedde en månad efter att den nya presidenten Mokgweetsi Masisi tillträdde i april 2018 och nu är landets viltvårdare oroliga.

– Tjuvskyttarna vänder nu sina vapen mot Botswana. Vi har världens största population av elefanter och nu är det fritt fram för tjuvskyttarna, fortsätter Mike Chase till BBC.