Åklagaren kräver livstid för trippelmord

Publicerad 2015-09-28

Stökigt i rättssalen – advokat fick kopp choklad kastad mot sig

I dag avslutas rättegången om trippelmordet i Uddevalla och åklagaren kräver livstid fängelse.

I rättssalen uppstod tumult, hård ordväxling och en advokat fick en kopp choklad kastad mot sig.

I mars i år sköts tre unga personer till döds i Uddevalla. Två bröder, födda 1992 och 1993, greps dagen efter och åtalades i augusti. Ytterligare en man, en 21-åring, åtalades misstänkt för bland annat medhjälp till mord. Han har, enligt åtalet, med taxi levererat en skarpladdad pistol till gärningsmännen.

21-åring frias

I dag avslutades rättegången i Göteborgs tingsrätt. Åklagare Per-Erik Rinsell kräver livstids fängelse för de båda bröderna.

– Bara ett av dessa mord hade varit tillräckligt för livstids fängelse, säger han enligt P4 Väst.

Men misstanken om medhjälp till mord skrivs av. Åklagaren har inte lyckats motbevisa 21-åringens redogörelse för sin inblandning i mordet.

Stökigt i rättssalen

Enligt Bohusläningen blev det stökigt i rättssalen i samband med att åhörare återvände till rättssalen efter en paus. En av de tilltalade bröderna ska ha vänt sig mot åhörarna, som är anhöriga till mordoffren, och pekat finger.

Kort därefter fick en advokat, målsägandebiträdet Per-Åke Kvarnström, en kopp choklad över sig som ska ha kastats mot honom från en åhörare.

– Jag skulle påbörja plädering då någon kastade en mugg choklad. Inte riktat mot mig utan mot den misstänkta mördarna. Muggen träffade mig i huvudet. Det orsakade förvirring, säger han till P4 Väst.

Omhändertagna efter slagsmål

Därefter uppstod hård ordväxling och tumult, uppger Bohuslänningen. Flera av de anhöriga ska ha rusat fram mot de tilltalade. Polis och väktare kallades till rättssalen och rättegången avbröts. Minst en person fördes bort från rättssalen av vakter.

När rättegången inleds igen efter lunch kommer åhörarna att få följa förhandlingen från en intilliggande sal, uppger Göteborgs tingsrätt.

TT / Julia Wågenberg