Segway-ägaren dog i Segway-olycka

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-27

Segway-ägaren är död.

Affärsmannen Jimi Heselden avled när han föll ned från en klippa – åkandes på en Segway.

Fordon på två hjul Segway ett tvåhjuligt eldrivet fordon avsett för en person. Det var när ägaren (OBS! inte personen på bilden) skulle prova en ny modell som han störtade nedför ett stup och dog.

Den tragiska olyckan skedde i går enligt Daily Mail.

Jimi Heselden, 62, som köpte företaget Segway i januari med en kompanjon, var ute och testade en ny version av fordonet i Yorkshire i Storbritannien.

Föll handlöst

På en höjd tappade han av någon anledning kontrollen över sin Segway. Heselden föll handlöst och slog i klipporna innan han hamnade i floden Wharfe nedanför.

– Han dödförklarades på platsen och just nu tror vi inte att det finns något misstänkt brott i samband med dödsfallet, säger en talesman för polisen till Daily Mail.

Gav bort förmögenhet

Jimi Heselden var en rik affärsman som byggt sin förmögenhet via ett företag inom vapenindustin. Han var känd som generös och har sedan 2008 donerat över 20 miljoner pund (220 miljoner kronor) till välgörenhet.

För den som missat det är en Segway ett tvåhjuligt eldrivet fordon avsett för en person. Den nya modell Jimi Heselden testade är avsedd för terrängkörning. Olyckan skedde på Heseldens mark nära Wetherby i norra Yorkshire.