Kolla Madeleines nya stil

Publicerad 2019-06-16

Här är prinsessans nya stil.

Med en ny frisyr och ­andra typer av plagg markerar Madeleine att en ny period börjat i hennes liv. 

– Man är så van vid att se henne i lyxiga kläder och smycken. Och så ­dyker hon upp i ett par ­örhängen av trä, säger stajlisten Eva-Lena ­Rylander. 

Prinsessan Madeleine har precis fyllt 37 år. I början av juni lanserades hennes bok, ”Stella och hemligheten”, som hon har skrivit tillsammans med bland andra författaren Marie Oskarsson. Boken handlar om hur man ska tala med barn om svåra ­saker som övergrepp. 

Vi är vana vid att se den yngsta av kungaparets barn i exklusiv rosa persianpäls, dyra skor och klänningar från mode­skapare som Valentino. 

Vid lanseringen av ­boken dök trebarnsmamman upp med en helt annan look än den vi är vana att se. 

’Förvånande’

– Hon brukar vara mycket mera uppstyrd och ha en mer lyxig fram­toning, säger Eva-Lena Rylander, stajlist och frisör som ofta gör om tittare i SVT:s ”Go’kväll”. 

– Nu är det en helt annan stil på håret och kläderna är mer naturliga och mjuka. Det är lite för­vånande att se henne i ett par örhängen av trä måste jag säga.

– Men jag tycker att hon signalerar att distansen hon haft tidigare är borta.

Håret, som tidi­gare var ungefär en deci­meter längre, är också mer ­naturligt, tycker Eva-Lena Rylander.

– Det är en mer vuxen stil, hon får lite mer ­pondus. 

Tidigare har prinsessan ofta haft olika typer av löshår eller extensions. 

– Hon har ett fint hår av bra kvalitet och jag tycker att hela looken är jättesnygg, säger Eva-­Lena Rylander. 

Inte budget

Håret är fort­farande färgat, tror hon.

– Det är en väldig naturlig färgning i hennes egna toner, men med några ljusa partier. 

Även om Madeleine ­inte har använt sig av sina vanliga lyxmärken är det inga budgetplagg från kedjorna vi ser.

Kjolen i siden och linne med ojämn fåll och ­lite vidd kommer från märket Aje och kostar lite över 4 000 kronor. De stora ­örhängena i trä är gjorda av Rebecka de Ravenel och kostar strax över 3 000 kronor. 

Välgörenhetssmycke

– Kronprinsessan är vi vana att se i plagg från budgetkedjorna, men så långt vill nog inte Madeleine sträcka sig.

– Hon är väldigt kvalitetsmedveten, säger Eva-Lena Rylander som tror att vi även i fortsättningen kommer att få se prinsessan Madeleine i de riktigt lyxiga plaggen.

– Men när hon lanserar en barnbok vill hon ha en annan stil och jag tror att hon har fått hjälp att hitta den rätta looken. 

Den enkla, vita skjortan tillsammans med den lite bohemiska kjolen och örhängen av trä gör stilen skandinavisk, tycker Eva-Lena Rylander. 

– Hon ser också väldigt vältränad och stark ut. 

På lanseringen bar prinsessan Madeleine ett armband som hon har designat tillsammans med Char­lotte Ramel & Karini Gustafson. 

Armbandet heter Stella moonstone bracelet och tillverkas av Ebba Brahe ­jewellery. Det kostar 499 kronor och intäkterna går till Childhood, organisationen som drottning ­Silvia startade för 20 år ­sedan och som prinsessan arbetar för.