Var psykiskt störd vid attack mot tidningsbud

TT

Uppdaterad 2020-03-02 | Publicerad 2020-02-19

Polisen på plats utanför det flerfamiljshus i Kristianstad där ett tidningsbud misshandlades och hölls fången i flera timmar i augusti i fjol. Gärningsmannen bedöms enligt rättspsykiatrisk undersökning lida av en allvarlig psykisk störning. Arkivbild.

En man som har åtalats för att ha misshandlat och hållit ett tidningsbud fången i flera timmar i Kristianstad bedöms vara allvarligt psykiskt sjuk. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen i 25-årsåldern led av en allvarlig psykisk störning vid såväl tidpunkten för dådet som vid undersökningen.

Mannen har åtalats för bland annat människorov och synnerligen grov misshandel. Han kan med anledning av bedömningen i utredningen komma att dömas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse.

Det var den 12 augusti i fjol som tidningsbudet knivhöggs och tvingades klä av sig naken. Mannen hölls fången i en lägenhet i fem timmar. När han väl lyckades fly via balkongen blev han jagad av gärningsmannen på taket till ett flerfamiljshus. Båda var nakna och blodiga när de upptäcktes av vittnen som larmade polis.

Den misstänktes försvarare har under rättegången uppgett att den åtalade sagt sig vilja driva ut onda krafter ur offret.