Här är överlevarna som vittnar om Burmas våld

Uppdaterad 2017-10-16 | Publicerad 2017-10-13

Här är överlevarna som vittnar om Burmas våld inför världen.

Utmattade rohingyas som nått friheten i Bangladesh – och nu ställs inför ett helt nytt lidande.

I veckan har vågen av flyktingar åter ökat.

Mer än en halv miljon rohingya har lämnat Burma sedan slutet av augusti.

De har tvingats på flykt av burmesisk militär och buddhistiska miliser i vad FN kallar för ”ett skolboksexempel på etnisk rensning” mot den muslimska minoriteten.

De har vandrat till fots och betalat människosmugglare för att ta dem i överfyllda, bräckliga träbåtar över Naf-floden, som skiljer de båda länderna.

Hundratals har dött längs vägen.

Ny kamp i Bangladesh

Överlevarna kan vittna för världens journalister – som den kanadensiske fotografen Kevin Frayer som tagit bilderna här ovan – om våldet de utsatts för.

Om de brända byarna, massakrerna och våldtäkterna.

I området runt staden Cox Bazar i Bangladesh börjar en ny kamp, för att få något att äta och dricka. En tältduk att spänna upp till skydd mot de häftiga regnen. Sjukvård och mediciner.

Epidemier som kolera hotar att sprida sig i de överfulla lägren.

Ny flyktingvåg

Den senaste veckan har flyktingvågen tagit ny fart. Tusentals rohingya har kommit fram till Bangaldesh varje dag, medan hjälporganisationer på plats för en hopplös kamp för att möta behoven.

Bu demokratiskt valde ledare, nobelpristagaren Aung San Suu Kyi, har mött hård kritik för att inte ha agerat för att stoppa våldet. EU har hotat med sanktioner mot landet.