Fyndet som ska lösa Ndella-mordet: Uppbrända kläder

Uppdaterad 2019-11-01 | Publicerad 2019-10-31

Här är fyndet som ska lösa Ndella-mordet.

Polisen misstänker att de uppbrända kläderna hör till gärningsmännen som utöver det uppmärksammade mordet ligger bakom flera skjutningar.

– Bedömningen är att det här inte är särskilt välplanerat i och med att kläderna ser ut som de gör, säger polisens spaningsledare Ville Paloheimo.

Ndella Jack, 18, var hemma hos sin kriminellt belastade man när lägenheten besköts med automatvapen.

Ndella Jack träffades av flera skott och dog – men dådet var riktat mot hennes 33-årige man.

Elva dagar senare besköts den döda 18-åringens efterlevande make på nytt. Den här gången i Alphyddan i Nacka.

Två utomstående personer skottskadades, en person som satt i en lägenhet i skottriktningen samt en taxichaufför, men den kriminelle 33-åringen kunde än en gång undkomma.

Efter skjutningen i Alphyddan fick polisen larm om en brand vid Henriksdalsringen, som ligger i samma område.

”Taffligt sätt”

Då lyckades polisen inte lokalisera branden – men några dagar senare gjorde en hundägare en upptäckt av uppbrända kläder i det aktuella området där det tidigare larmats om branden.

Det delvis uppbrända bevismaterialet består av två huvtröjor och en sportväska.

– Bedömningen är att det här inte är särskilt välplanerat i och med att kläderna ser ut som de gör och tillvägagångssättet direkt efter, att man på ett taffligt sätt försöker elda upp det här i en skogsdunge alldeles i närheten. Med tanke på att gärningen hände i Alphyddan och kläderna hittades i Henriksdalsringen så tror vi att gärningsmänen är förankrade i området på något sätt, säger polisens spaningsledare Ville Paloheimo till TV3:s ”Efterlyst”.

Polisen efterlyser upplysningar kring fyndet. Den som känner igen kläderna eller väskan, eller den som sett något misstänkt i området, uppmanas ringa ”Efterlysts” tipslinje på telefonnummer 08-702 00 90.

”Efterlyst” har tidigare gått ut med polisens efterlysning av observationer av den misstänkta flyktbilen vid skjutningen i Råcksta då Ndella Jack dog. Det handlar om en mörk Honda CRZ av årsmodell 2010.

Polisen söker fortsättningsvis upplysningar kring den aktuella bilen.

PODD: Experten om det svenska skjutvåldet: ”Sticker ut”

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Manne Gerell om de uppmärksammade morden i Malmö och Vällingby.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen