Advokaten: Kvinnan förnekar människorov

TT

Publicerad 2019-01-23

Barnvagnen med det försvunna barnet hittades utanför en butik några kilometer från förskolan.

Kvinnan som gripits för att ha fört bort en bebis i Göteborg förnekar brott.

– Hon vidgår att hon har hanterat barnvagnen men förnekar den påstådda brottsmisstanken, säger hennes advokat Hans Billeskans till TT

Kvinnan som gripits för att ha fört bort en bebis i Göteborg är anhållen för människorov. Hon har under dagen förhört och då framfört sin syn på anklagelserna.

Bebisen låg i en barnvagn som mamman tillfälligt ställt utanför en förskola på Hisingen, när hon vid 14-tiden på tisdagen hämtade bebisens äldre syskon. När hon kom ut var vagnen med bebisen borta.

Polisen startade ett stort sökpådrag. Efter två timmar hittades barnvagnen och barnet av en privatperson utanför en butik några kilometer bort. Den sex månader gamla flickan var välbehållen.

Kort därefter greps en kvinna i 40-årsåldern som misstänkt för att ha fört bort barnet. Hon var på tisdagen så påverkad av droger eller alkohol att hon inte kunde förhöras, uppger polisen.

Kvinnan anhölls under natten på den lägsta graden av misstanke, som kallas skäligen misstänkt. På onsdagen fortsatte utredningen med bland annat förhör av kvinnan.

Polisen har också hört vittnen och säkrat tekniska bevis, uppger kammaråklagare Hedvig Lundblad i ett pressmeddelande.

Det finns ingen uppgift om att den misstänkta kvinnan skulle känna till det bortförda barnets familj. Hon har tidigare dömts för flera brott, främst stöld och snatterier, skriver flera medier.

Rättad: I en tidigare version angavs fel tidpunkt för anhållandet.