”Killen högg dem bakifrån”

Publicerad 2015-09-27

Krogägaren berättar om knivattacken på vakterna

Två krogvakter skadades svårt när de höggs ner i centrala Norrköping i natt.

Nu berättar en av delägarna till baren om dramat:

– Killen högg dem bakifrån.

Baren i centrala Norrköping skulle precis stänga när två ordningsvakter tog ut en av gästerna, en ung man. Enligt delägaren som Aftonbladet pratat med var han överförfriskad och vägrade gå ut, så vakterna tog ner honom på marken för att sätta handbojor på honom.

”Man såg inte kniven”

Samtidigt dök en annan ung man, som enligt uppgift inte varit på den aktuella krogen, upp.

– Grejen var att den här killen högg dem bakifrån, han kom bakifrån på vakterna, så vakterna var inte beredda liksom, säger delägaren.

Sedan gick allt väldigt fort.

– Man såg inte kniven, bara att han slog till så jag fattade det som att han slog dem först. Sedan såg jag bara att den ena vakten föll ihop, åt sidan.

Åtminstone en av vakterna ska ha knivhuggits i sidan, vid revbenen.

”Vi höll fast honom”

Efter knivskärningen försökte åtminstone en av de två unga männen smita, men delägaren och ett vittne, lyckades övermanna honom.

– Vi drog ner honom och höll fast honom, säger delägaren.

Polisen var snabbt på plats eftersom man tillkallats redan när den berusade mannen som skulle avvisas kämpade emot.

Vakterna, som är i 30- respektive 45-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Sjukhuset uppgav tidigt i morse att deras skador var livshotande, men att tillståndet var stabilt. Senare under morgonen kunde polisen förhöra offren på sjukhuset.

De två misstänkta gärningsmännen, båda i övre tonåren, greps på brottsplatsen och anhölls senare under dagen misstänkta för mordförsök. Även en av dem fördes till sjukhus efter dådet men hade bara lindriga skador och kunde i sällskap med polis lämna några timmar senare. Hur de skadorna uppstått är oklart.

Följ ämnen i artikeln