Grovt våldsbrott i Malmö – polisen söker vittnen

avAnna Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen söker vittnen till ett grovt våldsbrott mot en flicka i 10-årsåldern.

Brottet skedde på en innergård i Malmö på torsdagen och polisen letar efter en man som tagit kontakt med flickan.

– Vi är väldigt angelägna att få in uppgifter så att vi får fast den här personen, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl.

Polisen i Malmö vädjar till allmänheten att höra av sig om de sett en man som tagit kontakt med en flicka på en innergård i Malmö vid 17.30-tiden på torsdagen.

– Vi är väldigt angelägna att få in uppgifter så att vi får fast den här personen. Framför allt i syfte att brottet inte ska upprepas och för att få fast honom, säger Thomas Söderberg.

Den misstänkta brottsplatsen är belägen mellan Scheelegatan, Sallerupsvägen och Sköldgatan i Malmö. Polisen vill inte gå ut med någon specifik brottsrubricering men säger att det rör sig om ett grovt brott och att det är en flicka i 10-årsåldern som blivit utsatt.

– Det är ett grovt våldsbrott som begåtts på platsen, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl i Polisregion syd.

Flickan är nu tillsammans med sin familj och hon ska inte vara allvarligt skadad fysiskt.

Knackar dörr

Flickan kände inte igen mannen och han är inte identifierad. Polisen har undersökt den misstänkta brottsplatsen under torsdagen. Enligt Sydsvenskan, spärrades ett cykelförråd och ett soprum av. Polisen kommer att fortsätta att knacka dörr i området i hopp om att hitta vittnen som kan leda dem till gärningsmannen.

Polisen kommer också att vara vid brottsplatsen under fredagen så att eventuella vittnen kan ta kontakt med dem och berätta vad de sett. Man kan också kontakta polisen på 114 14.

– Det kommer med högsta sannolikhet vara någon form av pressträff i morgon bitti, säger Thomas Söderberg.

Foto: Google maps
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott