Så ska prinsen heta – enligt oddsen

Uppdaterad 2017-09-04 | Publicerad 2017-08-31

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått en son.

– Alexander har fått ett syskon som kom 11.24 och vägde 3 400 gram, sa prins Carl Philip till pressen på torsdagen – men han avslöjade inte prinsens namn.

På måndag presenterar Hovet vad lillprinsen ska heta – men Carl Johan och William är två heta gissningar.

Den nyfödda prinsen namn blir William – i alla fall enligt oddsen på Betsson.

William var det tredje mest populära namnvalet för pojkar under 2016, enligt SCB:s namnstatistik.

Namnet ger 4,00 gånger pengarna på spelsajten. Gustaf och Folke står som andra och tredje mest sannolika och ger 4,75 respektive 5,00 gånger pengarna.

– Till skillnad från sina systrar valde Carl Philip och Sofia ett topp tio-namn till sin förstfödde, prins Alexander. Mycket pekar på att de fortsätter i den andan. Samtidigt är det många av våra kunder som tror att det blir en Folke, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson, i ett pressmeddelande.

Experten tror på Carl Johan

Hovexperten Sten Hedman tror däremot inte på William, enligt TT.

– Mitt förstahandstips när det gäller namnet är Carl Johan efter den förste i Bernadotte-släkten som blev kung i Sverige, säger han till TT.

Namnet kommer att avslöjas av kungen på måndag. Då kommer kungen även att berätta vilket hertigdöme som prinsen tilldelas.

Experten tror att det bli Öland.

– Det är ju ett landskap som saknar hertig eller hertiginna – lite underligt, kan tyckas, eftersom kungafamiljen ägnar så stort intresse åt ön. De vistas ju där hela somrarna och kronprinsessan firar sin födelsedag där varje år. Så Öland skulle väl passa alldeles utmärkt, säger han till TT.