Svärmoderns skarpa kritik mot Jimmie Åkesson

Publicerad 2018-09-15

I fredagens ”Skavlan” riktar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kritik mot riksdagsledamoten och svärmodern Margareta Gunsdotter – som han brutit kontakten med.

Nu svarar Gunsdotter på kritiken och säger sig vara knäckt av partiets behandling av henne.

– Jag är minst lika missnöjd med Jimmie Åkesson, säger hon till Expressen.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästade under fredagen programmet ”Skavlan” på SVT. Med var även partikamraten och sambon Louise Erixon. 

Åkesson får under programmet frågor kring sin relation med riksdagsledamoten Margareta Gunsdotter – som också är hans svärmor.

Aftonbladet kunde 2016 avslöja att Margareta Gunsdotter, tidigare Larsson, hade fått fullt arvode från riksdagen, 62 400 kronor, trots att hon inte deltog i några voteringar efter att hon hoppat av partiet och blivit politik vilde.

Samtidigt drev Gunsdotter en ayurvedisk massagesalong.

Åkesson: Kände mig utskämd

– Jag är inte helt nöjd med hennes insats som riksdagsledamot så vi har inte pratat på ett tag eller setts sedan dess, säger Åkesson under SVT-intervjun och fortsätter:

– Det blir väldigt personligt när man gör som hon gjorde. Det drabbade mig. Jag känner mig utskämd av henne och vill inte prata med henne.

Vidare förklarar SD-ledaren att han trots allt har stor respekt för att Louise Erixon vill ha kontakt med sin mamma.

Efter programmet svarar Gunsdotter på kritiken mot henne.

”Minst lika missnöjd”

– Jag är minst lika missnöjd med Jimmie Åkesson, säger hon till Expressen.

Hon berättar att hon under sin tid i riksdagen kände sig illa behandlad och knäckt av partiet, och att hon sattes på djupt vatten när partiet placerade henne i EU-nämnden skriver tidningen.

– Det svåraste av alla. Där skulle jag hantera utrikespolitiska frågor när vi inte ens hade någon utrikespolitik. Där skulle jag sitta och ha åsikter om bankkriser och allt möjligt, säger hon. 

Gunsdotter tillägger att hon blev sjukskriven två gånger efter att hon hoppat av partiet.

– De lyckades knäcka mig och fick mig att känna mig värdelös, säger hon till Expressen.

ANNONS