Tapiren tippar: Vinst för Kroatien

Publicerad 2018-07-15

Kroatien vinner i kväll. I alla fall om man ska tro tapiren Cleopatra. Hon har fått gissa resultaten detta VM – och pekat ut rätt vinnare i majoriteten av matcherna.

– Hon har gissat rätt i 75 procent av fallen, säger Anna Belyakova som arbetar på djurparken.

I samma stad som Sverige spelade sin allra första match i årets världsmästerskap bor Cleopatra. Tapirhonan på djurparken Limpopo i Nizjnij Novgorod, Ryssland, har fått förutspå resultaten i VM-matcherna och haft rätt flera gånger.

När Sverige mötte Sydkorea i staden hade tapiren tippat på svensk seger – och så blev det ju när vi tog hem det med 1–0.

”75 procent rätt”

Genom att låta Cleopatra välja mellan två matskålar har hon gjort sin gissning. Skålarna har innehållit lika mycket mat och varit prydda med respektive lands flaggor. Tapiren har valt att äta ur det vinnande lagets skål i de flesta fallen.

– Hon har visat vara pricksäker i sina förutsägelser. Hittills har hon gissat rätt i 75 procent av matcherna, säger Anna Belyakova som är pressansvarig på djurparken till AP.

Det lag vars matskål Cleopatra äter ur vinner.

Tror på Kroatien

Tapiren tippar att Kroatien vinner fotbolls-VM 2018. Trikolor-skålen lockade inte Cleopatra som valde bort Frankrike som vinnare.

Om hon upprätthåller sin pricksäkerhet vet vi först i kväll. Enligt djurparkens anställda har flera undrat varför Cleopatra är så bra på att gissa rätt.

– Vi vet inte vad hennes hemlighet är och det är därför vi valt henne som vårt spådjur, säger Anna.

Men djurparkens direktör Vladimir Gerasimov har en tanke om varför tapiren Cleopatra kanske är extra bra på att förutspå resultat i just fotbollsmatcher.

– För att hennes hemland är Brasilien, säger Gerasimov.