Polis singlade slant – för att bestämma om de skulle gripa

Publicerad 2018-07-22

Kvinnan ska ha kört för fort men polisen saknade bevis. De två poliserna visste inte om de skulle gripa henne eller inte och valde därför att singla slant om beslutet, skriver NBC.

Det var i april som två poliser i Georgia, USA stoppade en kvinna som ska ha kört för fort. Nu dras alla anklagelser mot kvinnan tillbaka efter att det framkommit att poliserna singlade slant om beslutet att gripa henne eller inte. Det visar en video från polisen.

– Jag trodde inte mina ögon, för att vara ärlig. Det var motbjudande, säger polischefen Rusty Grant om videon till NBC.

Saknade bevis

Poliserna ska inte ha mätt kvinnans hastighet och därmed saknat bevis. I videon ser man hur de startar ett program på datorn som simulerar slantsingling. De två poliserna är nu under utredning.

– Att singla slant ska inte vara en del av den här typen av beslut, att frihetsberöva någon, säger Rusty Grant till NBC.

Erkänner fortkörning

Kvinnan som blev stoppad, Sarah Webb, var ovetande om slantsinglandet fram till i måndags. Hon erkänner att hon körde för fort för att hon var sen till jobbet – men hon uppskattar inte hur det hela gick till.

– Det här är personer som ska skydda oss, i stället behandlar de vår frihet och våra liv som en lek, säger hon till NBC.

Följ ämnen i artikeln