Pojke blev rånad – när han sålde majblommor

Publicerad 2018-04-22

En pojke som sålde majblommor blev av med en summa pengar när han ska ha blivit rånad på söndagseftermiddagen.

– Han ska ha blivit slagen av några grabbar i högstadieåldern, men det är inget som vi vet i nuläget, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl, vid polisen till Dala-Demokraten.

Det var vid 14-tiden på söndagseftermiddagen som polisen fick in en anmälan om ett rån. Enligt dem ska det röra sig om en pojke som blivit rånad på sina pengar när han sålde majblommor i centrala Falun. Han blev av med en summa på cirka 400 kronor, skriver Dala-Demokraten.

– Han ska ha blivit slagen av några grabbar i högstadieåldern, men det är inget som vi vet i nuläget, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl, vid polisen till tidningen.

Rånades av två män nyligen

Nyligen inträffade en liknande händelse i Göteborg – två män bestal en pojke på pengar som sålde majblommor på Frölunda torg.

– Två män kom fram till honom, den ena ville köpa en majblomma och tog fram en hundralapp som han skojade och försökte trolla med för att distrahera och vilseleda killen. Under tiden tog den andra mannen pengar från killens jackficka. Sedan sticker de väldigt snabbt från platsen, sa Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region väst, till Aftonbladet.

Händelsen rubriceras som personrån alternativt grov stöld.