Polis ryckte ut för skottlossning – var familj som spelade tv-spel

Publicerad 2018-11-29

Polisen svarade på ett larm som visade sig vara en familj som spelade tv-spel.

Det virtuella dramat blev alltför verkligt för en familj i Florida som hade spelkväll. Familjen var helt uppe i spelet ”Call of Duty” – när poliser helt plötsligt dök upp vid deras dörr.

Familjens spelkväll avbröts på ett minst sagt dramatiskt vis när poliser kom och knackade på deras dörr, rapporterar Fox News.

Anledningen var att deras granne hade blivit så skrämd av de våldsamma orden och skriken från familjens hus – att hon trodde att en skottlossning ägde rum.

Poliserna fick svara på ett larm där grannar ville anmäla störningar på grund av att de ska ha hört fraser som ”det där är min pistol, ge hit den”.

I själva verket ägnade sig familjen åt att spela tv-spelet Call of Duty.

”Snälla, döda mig inte”

Det visste inte den oroliga grannen som trodde att ett urartat bråk ägde rum.

”Hej, jag ringer för att jag hör mina grannar som bor nedför gatan bråka och jag är lite orolig över det de säger...” ska ett vittne ha sagt till larmoperatören. Hon ska ha hört kvinnan i familjen skrika ”snälla, döda mig inte”.

Poliserna ryckte ut direkt efter det allvarliga larmsamtalet. När de kom fram till huset visade det sig att allt grannen hade hört stämde – men att det berodde på att de spelade ett tv-spel.

”Lyckligtvis, så blev inte poliserna tillkallade till den händelse de väntade sig”

Från och med nu kommer familjen ”inte att spela med fönstret öppet” säger dem.

Följ ämnen i artikeln