"Svensktoppen" förbereder hyllning till Kent Finell

Publicerad 2013-08-28

Han blev "Mr. Svensktoppen" med hela svenska folket.

Efter Kent Finells bortgång förbereder nu programmet en hyllning till radiolegendaren.

– Vi uppmärksammar honom och låter lyssnarna höra av sig också, säger Carolina Norén, programledare för "Svensktoppen".

För nästan exakt ett år sedan gjorde hon ett jubileumsprogram när "Svensktoppen" fyllde 50 år tillsammans med Kent Finell.

– Det var det sista programmet han gjorde på radio. Jag hade en strikt bild av Kent men slogs av att man ändå kunde skämta och han hängde på, berättar hon.

I nästa avsnitt av "Svensktoppen" kommer Carolina Norén, 48, använda delar i det programmet för att klippa ihop en hyllning till Kent Finell.

Tankarna är att lyssnarna också kommer bjudas in och kunna hälsa saker och dela med sig av minnen via programmets hemsida.

Carolina Norén tog över "Svensktoppen" 2007.

– Han var en av de första som hörde av sig och gratulerade. Han var väldigt stöttande och sa att jag kunde ringa när som helst om jag fick problem. "Svensktoppen" är ett program som många har synpunkter på. Jag var lite skärrad i början. Det var skönt att han dök upp och avdramatiserade det hela.

Även när Carolina Norén tagit över hände det att Kent Finell hörde av sig.

– Om jag sa "ett poäng" i stället för "en poäng" kunde han ringa och säga "det heter en poäng". Men han blev aldrig arg. Det var i allra största välmening. Han fortsatte lyssna på programmet och var fortsatt engagerad, säger hon.