BR-affär tvingades stänga efter hot från kunder

Publicerad 2018-12-29

BR-Leksaker i Liljeholmen i Stockholm stängde plötsligt mitt under lördagshandeln.

Orsaken är att personalen tagit emot hot, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– En tjej i 25-årsåldern som jobbar i kassan berättade att de stängde på grund av hot från kunder, säger kunden Sara, 34.

I fredags meddelade Top-Toy, moderbolag till Toys R Us och BR-Leksaker, att företaget gått i konkurs. Ett 50-tal affärer skulle hålla öppet fram till årsskiftet för att kunder skulle kunna fortsätta handla och byta varor.

En av affärerna var BR i Liljeholmen i Stockholm. Men på lördag eftermiddag stängde även den affären plötsligt.

Anledningen är, enligt kunder som besökte butiken, att personal blivit hotade.

– En tjej i 25-årsåldern som jobbar i kassan berättade att de stängde på grund av hot från kunder. Jag frågade om de skulle ha öppet imorgon eller på nyårsafton men det skulle de inte, säger Sara, 34, som var och handlade med sina barn på lördagen.

Läsare har också kontaktat Aftonbladet och berättat om att personal på företaget blivit hotade av kunder.

”Tusentals anställda har förlorat sina jobb och så är kunderna så okänsliga att de hotar personal och uppmanar till våld”, skriver en läsare.

Bekräftar stängningen

Citycon, som äger Liljeholmens galleria, bekräftar att BR stängde vid 14.30 under lördagen.

– BR hade själva tagit beslutet att de ville stänga butiken och kallade på väktare. Det hade väl varit lite rörigt, men jag vet inte exakt vad som var anledningen till att de valde att stänga, säger Martin Kjellman, affärsområdeschef på Citycon.

Tog tillbaka besked efter kritik

Top-Toy möttes av stark kritik efter att kunder som köpt presentkort nyligen inte längre kunde nyttja dem på grund av konkursen. Top-Toy gick under lördagen sina kunder till mötes och meddelade att kunder som köpt presentkort i december skulle kunna få pengarna tillbaka för dem.

Aftonbladet har sökt BR och Top-Toy för en kommentar.