Tove, 21: Akta min mamma

Uppdaterad 2016-02-09 | Publicerad 2016-02-08

Tove Gustafsson.

Tove Gustafsson, 21, blev upprörd när hon hörde att en ambulans slagits sönder i Tensta i lördags kväll. I ett inlägg på Facebook vädjar hon: ”Akta min mamma”.

I lördags kväll blev en ambulans under utryckning sönderslagen i Tensta, i norra Stockholm. Händelsen gjorde Tove Gustafsson, 21, arg och upprörd eftersom hennes mamma arbetar som ambulanssjuksköterska. Hon skrev ett inlägg på Facebook där hon vädjar: ”Akta min mamma!”.

– Jag skrev det för att jag ganska ofta på senaste tiden har hört om olyckor och ambulanspersonal som blivit skadade. Jag är väldigt rädd om min mamma och jag vet hur mycket de går igenom. Det är ett väldigt psykiskt påfrestande jobb, säger Tove Gustafsson.

”De ska inte behöva råka ut för det här”

Hon har svårt att förstå varför någon skulle vilja skada ambulanspersonal som är till för att hjälpa.

– Jag tycker inte att ambulanspersonal ska behöva råka ut för det här. Om någon jag känner är skadad och hjälpen inte kan komma på grund av att personer har förstört en ambulans, så vet jag inte jag hur jag skulle reagera.

Vad har du fått för reaktioner på inlägget?

– Jag har fått bra reaktioner, folk som inte har en aning om problemet blir upprörda och det känns som att fler vill att det här ska stoppas, säger Tove Gustafsson. Hon fortsätter:

– Många har gjort rasistiska kopplingar eftersom det hände i Tensta, det tycker jag är jättefel. Det spelar ingen roll var det händer, det ska bara sluta.

Läs Toves inlägg nedan.