Napolitanska lammkotletter

Uppdaterad 2012-08-01 | Publicerad 2012-07-29

Kotletter som Paolos italienska fastrar gör dem: Snabbt och enkelt med de klassiska napolitanska ingredienserna vitlök, tomat, oregano och en skvätt vin.

– Mina italienska fastrar har för vana att inte krångla till saker för mycket när det gäller matlagning.

Ingredienser för 4 personer

Marinad:

”Gör en pizzadeg men ha gärna 1 tsk honung i”.

Sås: ½ finhackad lök

Topping:

Gör så här:

Lägg olivolja, lök, vitlök och sardeller i en kastrull. Värm under omrörning tills sardellerna smält. Häll i tomatpurén och låt allt steka ihop sig. Tillsätt krossade tomater. Lägg i honung, peppar och salt och låt sjuda under omrörning till såsen blivit stabbig. Sprid ut såsen över de förgräddade pizzorna.

Toppa med ett lager potatis. Salta, peppra, lägg på rosmarin, västerbottenost och ringla över olivolja. Grädda i 250 grader tills osten fått fin färg.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto