SD-Rickards försvarstal: Jag är en pionjär

Uppdaterad 2015-11-05 | Publicerad 2015-11-04

Går till attack mot sina kritiker i nytt klipp

SD:s Rickard Wall fick hård kritik för sitt tal om ”tjusiga tiggarkvinnor”.

Nu går han till motattack – och kallar sig själv ”pionjär” för att ha sett ett helt nytt samband.

– Jag hör till en av de första att upptäcka det här, säger Rickard Wall i ett nytt Youtube-klipp, där han bland annat härmar Mona Sahlin.

Det var i måndags kväll som Stockholms kommunfullmäktige debatterade SD:s förslag till ett lokalt tiggeriförbud.

Sverigedemokraten Rickard Walls inlägg utlöste en fullständig kritikstorm. Han kommenterade bland annat de kvinnliga tiggarnas utseende och menade att "det finns många karlar i det här landet som skulle vilja inleda en livslång relation med de här tjusiga tjejerna".

– Jag är ju själv en gammal gubbe och har inte med saken att göra, men jag kan ju se att flera av de här unga kvinnorna och flickorna ser väldigt bra ut. Det lilla jag vet om kvinnor är att om en kvinna har möjlighet att skaffa sig själv ett badrum, då gör hon det, sa Rickard Wall.

Går till attack

Kritiken i Stockholms kommunfullmäktige blev hård, och han anklagades bland annat för att förespråka någon sorts prostitution.

Nu har han spelat in ett försvarstal som han låtit publicera på Youtube.

Där går han till hård attack mot de som kritiserat honom.

– Jag står upp för de här flickornas rättigheter. Man får kalla mig för rasist och fascist, varsågod och gör det. Jag står upp för mänskliga rättigheter. Ni motståndare står upp för utländska mäns rättigheter. Varför gör ni det, varför tar ni hela tiden de utländska männens parti?

”Självsäker och vacker”

Richard Wall för i Youtube-klippet ett resonemang om att romska kvinnor systematiskt förtrycks med barngraviditeter – men att allt skulle kunna ändras om det kom "en romsk Fadime Sahindal".

– Någon som går först. Någon intelligent, självsäker, vacker, som bara reser sig och går ut i det svenska samhället. Då skulle andra följa efter. Då skulle det vara ett antal EU-migranter som lämnar den här miljön bakom sig.

”Vi är pionjärer”

Rickard Wall menar själv att han är en pionjär som sett det här sambandet.

– Vi är pionjärer som har sett ett problem. Jag hör till en av de första att upptäcka det här.

Rickard Wall är nu föremål för en intern utredning efter sina uppmärksammade uttalanden.

SD:s gruppledare i Stockholms stadshus, Dan Kareliusson, har sagt att han inte har något förtroende för Rickard Wall efter händelsen.

Uttalandet kommer att utredas av medlemsutskottet på riksnivå.