Flygplan evakueras på Arlanda flygplats

Publicerad 2023-12-10

Ett flygplan på Arlanda har fått evakuera efter att rök kommit ut i kabinen.

Polis och räddningstjänst kallades till platsen.

– Det var en väldigt traumatisk upplevelse. När motorerna startade hördes världens smäll, säger en av passagerarna till Aftonbladet.

Strax efter klockan 10 på söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten larm om att det kommit rök ur kabinen från ett Buzz-flygplan (dotterbolag till Ryanair) på väg från Arlanda mot Krakow.

– Efter att vi gått på sa de att de skulle ”avfrosta” planet innan start. När motorerna sedan startades hördes världens smäll, sen började det lukta konstigt, säger en av passagerarna till Aftonbladet.

– Efter den första smällen dröjer det 10–15 minuter innan rök börjar komma in i kabinen. Vi fick skrika till personalen att öppna dörrarna och släppa ut oss, fortsätter passageraren.

Flera enheter från räddningstjänsten skickades till platsen där även polisen deltog.

– Vi är där och biträder räddningstjänsten som bestämt att ett flygplan som står på marken ska evakueras, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet befann sig 189 passagerare ombord och samtliga fick använda de uppblåsningsbara rutschkanorna för att ta sig ut ur planet.

– Det var en väldigt traumatisk upplevelse och vi har fortfarande inte fått någon information kring vad som startade branden, säger passageraren.

Inne på Arlanda har samtliga passagerare erbjudits hjälp från sjukvården men ingen har rapporterats vara skadad efter händelsen.

Följ ämnen i artikeln