Flera nya bomber skickade under fredagen

Publicerad 2018-10-26

Tre nya bombpaket upptäcktes under fredagen.

Brevbomberna var adresserade till de demokratiska senatorerna Cory Booker och Kamala Harris, samt till USA:s tidigare underrättelsechef James Clapper och CNN.

Under fredagen upptäcktes tre nya bomber. Totalt har därmed tretton misstänkta bombpaket skickats till olika adresser i USA under de senaste dagarna.

– Det är inga fejkbomber, säger FBI:s chef Chris Wray under en presskonferens.

Det elfte paketet, som är adresserat till den demokratiska senatorn Cory Booker, har hittats i Södra Florida. Paketet har många likheter med de bombpaket som har skickats under de senaste dagarna.

Ett till paket skickat till CNN

Mitt i morgonrushen i New York upptäcktes också ett tolfte paket.

Mediejätten CNN har nämligen fått ytterligare ett misstänkt bombpaket skickat till sig. Paketet upptäcktes under fredagsmorgonen, lokal tid. Den här gången är paketet adresserat till USA:s tidigare underrättelsechef James Clapper, med CNN:s högkvarters adress skrivet på paketet.

Det är det andra bombpaketet som adresserats till CNN, det första skickades till mediejättens kontor för två dagar sedan.

Spärrade av område på Manhattan

Under fredagsmorgonen upptäcktes paketet på en postcentral, några kvarter bort från CNN:s högkvarter i närheten av Central park på Manhattan.

Ett fordon som används för att forsla bort farliga föremål körde iväg föremålet från platsen, rapporterar CNN.

Polisen i New York, NYPD, gick ut på Twitter och uppmanade allmänheten att hålla sig undan från området.

Senare under fredagen hittades ett trettonde bombpaket, som hade skickats till senatorn Kamala Harris. Paketet upptäcktes av en person på ett postkontor i Sacramento i Kalifornien, rapporterar Reuters.