Råttan fastnade i brunnen – nu öppnas gym för gnagare

Uppdaterad 2019-03-01 | Publicerad 2019-02-28

Räddningen av den något runda råttan som fastnat i en brunn i Tyskland har spridits på sociala medier.

För att inte fler gnagare i Sverige ska hamna i samma sits har nu ett gym i miniatyr upprättas i Stockholms innerstad.

– Vi hoppas att det blir en anstormning nu när vi öppnar, säger Louise Sondlo på gymkedjan SPR Athlete Factory.

Hålet i brunnen var för tajt. Men när den något runda råttan väl insåg det var det för sent – och den satt fast. Men som tur är ryckte den frivilliga brandkåren i den tyska staden Bensheim ut för att rädda den lilla medborgaren, något som Aftonbladet skrivit om.

För att inte fler gnagare ska hamna i samma prekära situation så har nu ett gym öppnats – för just råttor. Under torsdagen slår dörrarna upp till miniatyrgymmet som gymkedjan SPR Athlete Factory ligger bakom.

– Vi såg att det var en liten vän som råkade illa ut i Tyskland. Det känns trist att sånt händer, så tänkte vi att vi kunde hjälpa de små på traven genom att öppna ett pop-up gym här i Stockholm, säger Louise Sondlo.

”Funktion i fokus”

På gymmet erbjuds bland annat motionscykel och skivstång. Det kommer eventuellt även finnas kettelbells längre fram berättar Louise. Och givetvis finns det möjlighet att hänga upp sin handduk och kolla på tv samtidigt som träningen pågår.

Träning är lika viktig för stora som små, säger Louise. Men hon menar att det inte är viktigt för hur man ser ut, utan för hur man mår.

– På alla våra gym så har vi funktion i fokus, det är den som är viktig. Och i fallet med råttan som fastnade är det tydligt att formen ställde till det för funktionen.

Förhoppningen är nu att råttorna ska hitta. Något som Louise tror att de kommer göra efter den uppmärksammade händelsen i Tyskland.

– Det är ju säkert en stor nyhet i deras community så vi hoppas att det blir en anstormning nu när vi öppnar.

Sen uppmanar vi våra kollegor runt om i världen om att se över möjligheterna att få våra små vänner att komma igång med träning.

Följ ämnen i artikeln