Låtsades vara sin bror – nu är han gripen

Publicerad 2012-06-29

Svensk efterlyst knarksmugglare togs i Spanien

Svensken låtsades vara sin bror och jobbade som vakt i spanska Torrevieja.

Ingen visste att han samtidigt var en av de 30 mest eftersökta av Interpol i Europa.

Nu har Donald Roskic, 36, gripits i Spanien.

Roskic ingick i en liga som smugglade narkotika, främst amfetamin. Roskic tros ha köpt elva kilo amfetamin mellan december 2004 och januari 2005 från Polen för att sälja i Sverige.

Låtsades vara sin bror

Sedan 2005 har han varit häktad i sin frånvaro, misstänkt för grovt narkotikabrott

Enligt spanska nyhetsbyrån Efe har Rostic levt ett vanligt liv i Torrevieja sedan dess. Han arbetade vid ett bevakningsföretag och använde sig av sin 39-åriga brors identitet för att undvika att bli upptäckt.

– Vi kan inte ge någon information om det här just nu, innan vi underrättat mannens anhöriga, säger en polis vid Guardia Civil i Torrevieja till Aftonbladet.

Hans pappa är avregistrerad som utvandrad hos Skatteverket, medan mamman liksom 38-åriga systern har en folkbokföringsadress i Helsingborg.

"Fullt normalt liv"

Spanska La Verdad uppger att Donald Roskic levt ett "fullt normalt" liv i Torrevieja, där han bott i en lägenhet sedan 2005. Det har även hänt att han rest till Amsterdam.

Men till slut lyckades spanska migrationsverkets "agenter" lokalisera honom, enligt tidningen – som uppger att han nu ska utlämnas till Sverige för att ställas inför rätta.