Butik utsatt för rån - polisen vädjar om hjälp

Uppdaterad 2019-09-04 | Publicerad 2019-07-15

En livsmedelsbutik i Röstånga har utsatts för ett rån. Två gärningspersoner ska ha hotat personalen om våld med någon form av tillhygge och sedan flytt i en mörk bil.

Ingen ska ha skadats i samband med rånet.

– Det är en liten ort så alla vittnesmål är av intresse, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

Larmet kom till polisen klockan 16.34 om ett rån i en butik i Röstånga, Skåne. Två gärningspersoner ska ha hotat butikspersonalen med tillhyggen och kommit över en okänd mängd pengar. Sedan har de flytt platsen i en mörk personbil.

– Har man sett något får man gärna höra av sig så får vi ta ställning om det är något vi kan gå vidare på, säger Katarina Rusin presstalesperson vid polisen i region Syd.

Polisen befinner sig nu platsen och förhör vittnen, ingen ska ha skadats i samband med rånet. Gärningspersonerna hann fly och eftersöks nu av polisen.

– Signalement är inget vi kan gå u med i nuläget men alla iakttagelser runt klockan 16 är av intresse om det är uppseendeväckande, säger Katarina Rusin.


PODD: Aftonbladet Daily om Deepfake – porr, politik och fejkade nyheter

Aftonbladet Daily pratar om nätfenomenet Deepfakes, och funderar om de övertygande videoförfalskningarna kan bli ett reellt hot mot valet i USA 2020. Gäst i podden är Computer Swedens chefredaktör Marcus Jerräng
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln