Skottlossning på lyxhotell

Publicerad 2019-05-11

Det pågår en skottlossning mellan tre beväpnade män och polis på det ett femstjärniga hotellet i Pakistan, det skriver BBC.

Alla gäster på hotellet ska ha evakuerats.

Enligt pakistanska Express Tribune ska männen vara tungt beväpnade.

Männen ska ha stormat hotellet under lördagseftermiddagen och vid 15.30 rapporterade poliskällor för Express Tribune att skottlossningen pågick.

Enligt BBC är det hotellet Pearl Continental Hotel i staden Gwadar, i provinsen Balochistan som har attackerats av de beväpnade männen. Området kring hotellet har spärrats av.

Enligt Express Tribune har provinsens informationsminister, Zahoor Buledi, sagt att alla gäster har evakuerats på ett säkert sätt.

Den pakistanska tidningen, Dawn, har pratat med polischefen, Mohsin Hassan Butt, som säger att hotellet inte hade några utländska gäster för tillfället.

– 95 procent av hotellet har evakuerats, när männen gick till attack så var det bara hotellets personal som var kvar inne på hotellet, säger han.

Enligt CNN:s utsända på plats i Pakistan, Sophia Saifi, är det oklart om det finns personal kvar inne på hotellet.

Reuters skriver att en säkerhetsvakt har dött i samband med skottlossningen.

För ett par veckor sedan dödades 14 personer, varav elva av dem tillhörde flottan, kustbevakningen och flygvapnet, strax utanför staden Gwadar.

Följ ämnen i artikeln