Fyra ihjälskjutna i västra Kanada

60-årig misstänkt gärningsman överlämnade sig själv

avJosefin Silverberg

En man har hittats ihjälskjuten i en villaträdgård i Penticton i västra Kanada.

Sedan hittades ytterligare tre döda, en man och två kvinnor, alla inom en radie av fyra kilometer.

En 60-årig man kom själv in till polisstationen i småstaden för att överlämna sig.

Informationen om vad som hänt i Penticton i västra Kanada, en stad med 30 000 invånare, är fortfarande knapphändig. Samhället skakas av de fyra morden, den dödligaste skjutningen i Pentictons historia.

Klart är att de första offren hittades under måndagsförmiddagen lokal tid.

– Vi har konstaterat att fyra personer har dödats på tre ställen inom en radie på fyra kilometer, säger polisen Ted De Jager vid en presskonferens.

1 av 2 | Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Fyra personer har hittats döda i kanadensiska Penticton. En 60-årig man har överlämnat sig själv till polisen.

Efter att de två kropparna hittats överlämnade sig en 60-årig man till polisen. Sedan upptäcktes ytterligare två offer som skjutits ihjäl.

– Han kom till receptionen på stationen, säger Ted De Jager om den misstänkte mannen.

Sköts i trädgården

Varför 60-åringen skjutit är oklart men enligt lokala medier ska de döda ha känt både varandra och den misstänkte, deras namn har ännu inte offentliggjorts.

Det första larmsamtalet kom 10.30 på måndagsförmiddagen, en man hade då blivit skjuten i en trädgård. I en lokal Facebookgrupp skrev en kvinna om vad hon såg, rapporterar Nelson star:

”Mannen som trimmade träden på min gata blev skjuten... skytten är fortfarande på fri fot och fler skott har avlossats”.

När polispatruller var på plats inträffade nästa skjutning.

Vid polishusets parkering har en svart Volkswagen Jetta tagits i beslag, fordonet tros tillhöra den misstänkte.

”Såg honom gå längs gatan”

Ögonvitten säger till tidningen att de såg hur skytten gå avslappnat längs gatan och svinga sitt vapen. Mannen som senare överlämnade sig till polisen passar in på vittnenas beskrivning.

– Jag gick ut för att se vad som pågick. Jag såg en man gå längs gatan med en pistol. Jag tänkte inte så mycket på det när jag först hörde skotten, det ligger en del affärer här och jag trodde att det var någon som hamrade på något, sen såg jag mannen med pistolen, säger det anonyma vittnet enligt Nelson Star.

Det är oklart exakt hur offren och de misstänkta känner varandra men polisen har bekräftat att ingen av de två kvinnorna är mannens ex-fru.

– Det här är en djupt oroande händelse som inträffat i vårt samhälle. Våra hjärtan och tankar är med alla som påverkats av den här tragiska incidenten, säger regionala polischefen Ted De Jager.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada

Brott