Kidnappades under skräckresa i Mexiko – två fritagna

Publicerad 2023-03-08

Minibussen de färdades i hittades full med kulhål i staden Matamoros.

De fyra amerikanerna åkte till Mexiko för att skönhetsopereras innan allt gick snett.

Den vita minibussen kapades av beväpnade män innan de kidnappades.

Nu har två av dem friats och förts till USA. De andra har hittats döda.

Det var i förra veckan som de fyra amerikanerna korsade gränsen och åkte till den mexikanska staden Matamoros, rapporterar BBC.

Dagen före den planerade skönhetsoperationen attackerades de av en grupp beväpnade män, som ska ha förväxlat dem med haitiska smugglare.

En video från platsen visar hur gärningsmännen, som tros tillhöra Gulfkartellen kastar upp de kidnappade amerikanerna på en pickup.

Offren fördes mellan olika platser efter kidnappningen, men på tisdagen bekräftade mexikanska myndigheter att de hittats vid ett trähus i Matamoros.

En 24-årig gärningsman har gripits.

Två av amerikanerna, Latavia McGee och Eric James Wilson, har nu landat i säkerhet hemma i USA, rapporterar NBC. Shaeed Woodard och Zindell Brown har hittats döda.

– Vi framför våra djupaste kondoleanser till vännerna och familjerna till de som dödades i dessa attacker, säger Pentagons talesperson John Kirby.

En av Mexikos farligaste platser

Nyhetsbyrån AP har varit i kontakt med Zindell Browns storasyster som säger att han uttryckt oro för att göra resan till Mexiko

– Han sa hela tiden att de inte borde åka dit. Att se en familjemedlem släpas i väg och kastas upp på en lastbil. Det är som en mardröm. Det är helt otroligt, säger hon till NBC.

Matamoros är en av Mexikos farligaste städer på grund av drogkartellernas stora kontroll i delstaten Tamaulipas. De kriminella gängen anses ha mer makt än brottsbekämpande myndigheter.

USA:s utrikesdepartement avråder från alla resor till området, men trots detta reser många amerikaner dit för medicinska ingrepp.

Följ ämnen i artikeln