Två kvinnor skjutna till döds i Melloartistens hem: ”Så vidrigt”

Stjärnans barn och sambo befann sig i bostaden

Publicerad 2023-10-13

En beväpnad gärningsman tog sig in i den kända Melloartistens hem – och sköt ihjäl två kvinnor.

– Hon var en otroligt fin person, säger en vän till ett av offren.

Han har flera gånger tävlat i Melodifestivalen där han rönt stora framgångar.

Under natten till fredagen tog sig en gärningsman in i Melloartistens hem i Tullinge och öppnade eld.

Två kvinnor i 60-respektive 20-årsåldern dog i samband med skottlossningen. Artistens sambo och barn befann sig även de i hemmet. De ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Drömde om att bli affärsjurist

Poliser spärrar av villagata i Tullinge efter skjutningen.

Den yngre kvinnan som sköts ihjäl i bostaden studerade juridik i Uppsala och hade planer på att bli affärsjurist. På fritiden var hon engagerad i en organisation som arbetar med att hjälpa unga att etablera sig på arbetsmarknaden.

I en tidningsintervju för några år sedan beskrevs hur hon varit fast besluten om att lyckas i livet, trots en tuff uppväxt.

– Hon var en fantastiskt ambitiös och varm person med oerhört stora möjligheter, säger en av den unga kvinnans vänner.

– Det här har tagit katastrofala proportioner när man skjuter familjemedlemmar för att bestraffa andra. Det är helt vidrigt.

Kopplingar till gängmedlem

Artisten som står skriven på adressen är nära anhörig med en person som kopplats till den senaste tidens våldsvåg. Varken musikern eller de mördade kvinnorna ska dock ha något som helst att göra med gängkriminaliteten.

– Det är för tidigt att säga något med säkerhet, men vi behandlar den här händelsen som att det finns kopplingar till andra dåd, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisavspärrningar i Tullinge.

Hade familjen med på spelning

För bara några veckor sedan syntes hela familjen tillsammans på en spelning som Melloartisten genomförde. Hans barn, sambo och svärfar stod i publiken och dansade och sjöng med i låtarna.

Sambon har publicerat videoklipp från spelningen på sina sociala medier. Hon uttrycker då tacksamhet för att familjen är samlad och för att få ha dem alla i sitt liv.

Kort efter dådet kunde polisen gripa två personer. De anhölls senare av åklagare, misstänkta för mord. En av dem släpptes sedan under fredagen.

Krossat glas vid villan i Tullinge.