Två skjutna vid basketfirande i Toronto

TT

Uppdaterad 2019-06-18 | Publicerad 2019-06-17

Folksamlingen innan skottlossningen orsakade stor uppståndelse.

Två personer har blivit skjutna i samband med att hundratusentals människor samlats i centrala Toronto för att fira att basketlaget Toronto Raptors blivit NBA-mästare.

Skotten orsakade panik i den stora folkmassan.

Först fick Torontopolisen uppgifter om att en kvinna blivit skjuten. Sedan meddelade den att två offer hittats. Deras skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande. Två personer har gripits och två skjutvapen har hittats.

Tv-bilder i kanadensiska medier visar hur panik utbryter i den enorma folkmassan, liksom hur vårdpersonal arbetar innanför ett avspärrat område.

– Vi såg en kvinna bli översprungen och en gravid kvinna ramla. Vi såg barn bli översprungna och föräldrar som försökte hjälpa dem, säger en 25-åring som hörde skottljuden när han stod mitt i folkmassan, till Toronto Star.

Folkmassan hade samlats på Nathan Phillips Square i centrala Toronto. Flera talare, däribland den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau, var på plats på scenen. Talen avbröts vid uppståndelsen, men ska enligt tv-kanalen Global News ha återupptagits kort därpå.

Torontos myndigheter beräknar att två miljoner människor deltagit vid basketlagets parad och den efterföljande torgsamlingen.

Följ ämnen i artikeln