Annika Strandhäll berättar om svåra året

avSandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter sin sambos plötsliga död lämnade Annika Strandhäll (S) posten som socialförsäkringsminister.

Nu berättar hon om det tuffa året.

”Att stänga boken över 2019 och därmed 10-talet blir inte svårt. Ett år som för min del inneburit så mycket sorg”, skriver hon på Facebook.

I slutet av september valde socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) att lämna regeringen. Beslutet togs för barnens skull efter sambons död ungefär en månad tidigare.

– Jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu, sade hon till DN i samband med beslutet.

Foto: Aftonbladet/TT
Annika Strandhäll (S).

Tackar för omtanken

Strandhäll har två barn tillsammans med sin sambo och en bonusson. I ett inlägg på Facebook skriver hon om den svåra tiden efter sambons dödsfall.

”Min yngsta dotter sa igår efter att hon tittat på en tik tok video på nätet där frågan ställdes ”om du skulle välja mellan att leva om 2019 eller drunkna vad skulle du välja då? ”Mamma sa hon, ”jag kan inte välja”, skriver Strandhäll i sitt inlägg, som publicerades på nyårsafton.

Samtidigt tackar den före detta ministern för all den omtanke och värme som nära och kära, kollegor och utomstående visat ”på ett otroligt fint sätt”.

”Den känslan tar jag med mig in i det nya decenniet, med den känslan i kroppen välkomnar jag 2020”, skriver hon.

Fortsätter politiskt

Även om Strandhäll avgått som minister, har hon fortfarande kvar sin riksdagsplats. Hon skriver att hon i politiken ser fram emot att kämpa för att hennes barn, och alla andra, ska få en trygg uppväxt.

”Ett Sverige som är tryggt, rättvist, solidariskt, där vi bryr oss om dem runt runtomkring oss där vi har en politik som är modig i att möta såväl otrygghet som klassklyftor, klimatutmaningen och allt annat som det nya decenniet kommer bjuda oss på”, skriver Strandhäll, och avslutar Facebookinlägget med att önska gott nytt år.

Aftonbladet har sökt Annika Strandhäll.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM