Uddevallaåklagaren: Bevisläget har förbättrats

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adam Ihse/TT
Kammaråklagare Jim Westerberg begär att den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla ska sitta kvar i häktet. Arkivbild.

Kammaråklagare Jim Westerberg begär att den 22-åriga man som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla ska sitta kvar i häktet.

– Jag bedömer att bevisläget förbättrats, men det behövs mer tid för att fullfölja utredningen, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Den tidigare häktningen går ut på fredag, men redan på onsdagen begärde åklagaren att rätten ska förlänga åtalstiden. Förhandlingar hålls i tingsrätten på fredag eftermiddag. Åklagaren begär att mannen ska häktas till den 3 januari.

– Vi väntar på så mycket analyser så vi vet redan nu att det kommer att dröja länge innan vi kommer fram i det här fallet, säger Jim Westerberg.

I mannens lägenhet

Enligt inlagan till rätten misstänker åklagaren att mordet av den 17-åriga flickan ägde rum den 14 november, samma dag som hon senast sågs i livet och att det skulle ha skett i den misstänkte mannens lägenhet i Uddevalla.

Tidigare i veckan begärde åklagaren att mannen skulle genomgå en så kallad paragraf 7-undersökningen. Enligt de handlingar som nu lämnats in till rätten befinner sig den häktade mannen på Rågården, som är den rättspsykiatriska akutenheten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Riktade insatser

I torsdags påträffades en kroppsdel vilket bekräftade att den 17-åriga flickan är död.

– Vi jobbar vidare med eftersök av kropp, kanske inte med samma intensitet, utan med mer riktade insatser från polisens sida, säger Jim Westerberg.

Utredningen fortsätter också med tekniska undersökningar och fortsatta förhör med både den misstänkte och andra personer.

– Vi jobbar vidare med de två misstänkta och vi väntar på mycket från Nationellt forensiskt centrum (NFC), säger Jim Westerberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM