Flygtrafik återupptas i södra Thailand

TT-Reuters

Publicerad 2019-01-05

Den södra regionen Nakhon Si Thammarat drabbades av kraftiga regn och översvämningar när stormen Pabuk drog in under fredagen.

Det går återigen att flyga till de södra delarna av Thailand efter det att den tropiska stormen Pabuk nedgraderats till ett tropiskt lågtryck och dragit ut över Andamansjön.

I sitt spår lämnade ovädret nerblåsta träd och avblåsta hustak, dessutom orsakade det störningar på elnätet och omkring 200 000 personer blev utan ström.

En person omkom och en saknas sedan en fiskebåt kapsejsade utanför landets östra kust och en man i 35-årsåldern dog när ett träd föll över honom i regionen Nakhon Si Thammarat.

De två flygplatser som stängdes inför stormens ankomst ska ha öppnats klockan 12 lokal tid, Bangkok Airways har återupptagit flygningarna till den populära turistön Koh Samui och större delen av färjetrafiken har återupptagits. De större turistöarna klarade sig undan den värsta delen av ovädret, men fick utstå betydligt mer regn än vanligt sett till tiden på året och de röda flaggorna om badförbud vajar fortfarande på stränderna.

Myndigheterna varnar fortsatt för kraftiga regn och översvämningar i nio regioner i södra Thailand.

Pabuk är den första tropiska stormen som drabbat området när det inte är monsunperiod på omkring 30 år. Över 28 000 människor har evakuerats från sina hem i södra Thailand de senaste dagarna.