”Postnord bytte ut studentlitteratur mot Fantomentidningar”

Uppdaterad 2017-10-04 | Publicerad 2017-09-14

Camilla Sverin skickade iväg kurslitteratur som levererades till mottagaren av Postnord. Men det var något helt annat som låg i paketet.

– Man blir ju jättearg, det är frustrerande, säger hon.

Camilla sålde kurslitteratur värda 2000 kronor via en annons på Blocket och blev kontaktad av en tjej som ville köpa. Tjejen swishade den önskade summan pengar och Camilla skickade iväg böckerna i ett paket i form av en Icakasse med rosa silvertejp. När det gått en vecka fick hon ett sms av köparen med frågan ”Var är de riktiga böckerna” och en bild. På bilden syntes Camillas paket – och ett gäng med Fantomentidningar.

– Vad fan, tänkte jag och skrev tillbaka och frågade om hon skojade, säger Camilla.

”Irriterad och arg”

Men tjejen skojade inte. Det visade sig att när hon fått paketet så hade det sett öppnat ut. Dessutom var det påklistrat en hälsning från Postnord som löd: ”Ditt paket har blivit skadat under transporten, vi ber om ursäkt”.

Camilla fattade snabbt sina misstankar.

– Det är ganska uppenbart att han eller hon som kört postbilen har öppnat paketet och bytt ut böckerna till Fantomentidningar, säger hon och fortsätter:

– Man blir ju jättearg, det är frustrerande. Man kan inte göra så mycket åt det.

Även mottagaren är upprörd.

– Hon ville ju ha sina böcker, hon har redan börjat skolan. Hon är irriterad och arg.

Postnord: ”Låter jättekonstigt”

Camilla blev tillbedd att reklamera men det gick inte.

– När man har skickat som jag gjorde med bara frankering är det inget som ersätts, man måste ha skickat det som ett paket från posten.

Hon kommer inte att våga skicka igen på det viset.

– Då får man skicka så att man får en chans att få tillbaka pengarna. Det är så tråkigt att sådant här händer. Man kan inte ens lita på dem, och Postnord är det enda sättet man kan skicka på. Så blir det så här, att någon snor böckerna, det är jättetråkigt.

Maria Ibsen, som är pressansvarig på Postnord, tycker att händelsen låter märklig.

– Det låter verkligen jättekonstigt, jag kan inte ens spekulera i vad som har hänt. Jag har aldrig hört om något liknande.

I och med att det är skickat som ett vanligt brev går det inte att spåra upp vad som har inträffat.

– Men man ska kunna lita på att de grejer man skickar kommer fram, säger hon.

Följ ämnen i artikeln