”Använde en Volvo som murbräcka”

Publicerad 2020-02-26

Polisen efterlyser en mystisk bil som kan ha använts vid den fräcka bilstölden.

Två bilar misstänks ha stulits i samband med den fräcka kuppen i natt där både grindar och garageportar hittades nermejade mitt i centrala Uppsala.

Nu tror polisen att de misstänkta tjuvarna har använt sig av en bil som murbräcka.

– Ser man en dumpad Volvo V50 vill vi att man hör av sig till oss, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan ett i natt gick larmet i parkeringsgaraget på S:t Persgatan i centrala Uppsala. På plats kunde polisen konstatera att både grindar och garageportar hade forcerats på något sätt – och att två bilar misstänks ha stulits.

– Ännu har ingen anmält sin bil stulen, men det kan dröja innan man upptäcker att den är borta, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Polisen tror att de misstänkta biltjuvarna ska ha använt sig av en bil som murbräcka för att komma igenom både grindar och portar.

– Den teori vi jobbar efter är att tjuven, eller tjuvarna, ska ha använt sig en Volvo V50 som murbräcka. Vi har undersökt en del bildelar som hittats på platsen, och vi tror oss veta att det är just den typen av av bil som har använts, fortsätter Jonas Eronen.

Polisen tror att en röd Volvo V50 använts för att forcera portarna.

”Volvon ska vara röd”

Nu vill polisen komma i kontakt med personer som kan ha sett någonting av den här händelsen som alltså inträffade klockan 01.15 i natt.

– Vi tror inte att de har kört speciellt långt med den här Volvon. Förmodligen står den parkerad någonstans i närheten.

Vet ni vilken färg den här bilen hade?
– Volvon ska vara röd. Om man ser en krockskadad röd bil som stämmer in på beskrivningen vill vi att man hör av sig till oss.

Den Volvo V50 som är på bilden har ingenting med stölden att göra.

Följ ämnen i artikeln