Trump ”väntar på demokraterna” i Vita huset

Publicerad 2018-12-29

Presidenten Trump ställde in sin resa till Florida och sitter i stället och väntar i Vita huset.

Det twittrade han i dag.

Efter att nedstängningen gått in på sin andra vecka väntar presidenten på att demokraterna ska börja förhandla med honom, skriver han.

Nedstängningen av delar av den amerikanska statsapparaten har nu gått in på sin andra vecka och fortfarande står president Trump och hans politiska motståndare långt i från varandra.

Åkte inte till Florida

I nuläget finns det ingenting som tyder på att nedstängningen inte kommer att hålla i sig över nyår.

Trump hade tänkt att åka till Florida och fira nyårsafton, men ställde in resan på grund av det politiska dödläget.

Presidenten kräver flera miljarder dollar för att finansiera den planerade muren mellan USA och Mexiko. Ett belopp som demokraterna inte tycker är rimligt.

Hotet: Stängd gräns

Han twittrade i dag att han just nu befinner sig i Vita huset och ”väntar på att demokraterna ska dyka upp så vi kan komma överens om gränssäkerheten”.

De senaste dagarna har presidenten och hans politiska motståndare haft samma taktik i media. Båda skyller nämligen nedstängningen på den andra parten.

Trump tog det hela ett steg längre när han sa att en uppmärksammad händelse när två barn dog vid gränsen var demokraternas fel.

Presidenten har nu också hotat om att helt stänga gränsen mot Mexiko om han inte får finansiering klar för sin mur.

Myndigheter stängda

Enligt nyhetsbyrån AP börjar nu avstängningen av delar av statsapparaten nu märkas ordentligt. Myndigheten för miljöskydd kommer stängas ner på fredag, men myndighetens utryckningsverksamhet kommer fortfarande fungera, enligt AP.

Sedan tidigare är det flera myndigheter som är stängda.