Tre nya bilbränder i Lund: ”Finns ingen naturlig förklaring”

Publicerad 2019-09-24

arkivbild

Klockan 02.10 natten till tisdagen fick Räddningstjänsten larm om en brand vid hälsocentralen på Svenshögsvägen i Lund.

Enligt operatören vid Sos alarm brann tre fordon på en parkeringsplats.

Polisen kommer att utreda branden, som man likt tidigare bilbränder, misstänker vara anlagd.

– Det finns ingen naturlig orsak till att de här bilarna skulle börja brinna, säger Peter Martin, regionvakthavande polisbefäl om nattens händelse.

Sammanlagt har nu ett 30-tal bilar brunnit i Lund. Natten till måndagen brann två bilar som används av kommunens hemtjänst på Sankt Lars-området. Och dessförinnan en bil på Smålandsvägen.

Lundapolisen arbetar på bred front för att hitta gärningsmännen. Bland annat har man använt sig av helikopter. Eftersökningar har även gjorts med hundpatruller. Men hittills har sökandet inte gett resultat.

Bilbränderna i Lund skiljer sig från bilbränder som inträffat i anda, större städer där det rört sig om gäng som dragit runt och kastat Moltovcocktail.

– Problemet med bilbränderna är ju att mycket av bevisningen brinner upp. När vi tittar på bränder i allmänhet så kan man spåra och se om det använts någon brandfarlig vätska men bilar är ju fulla av brandfarliga vätskor. Oftast finns det ingenting kvar att undersöka, bara ett stålskelett. Alla former av teknisk bevisning har gått upp i rök, har poliskommissarie Karl Sandberg, tidigare sagt i en kommentar till Sydsvenskan.

Följ ämnen i artikeln