God morgon! Det här hände medan du sov

Uppdaterad 2019-07-02 | Publicerad 2019-06-11

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Inga nya toppnamn – trots nattvickning i Bryssel

Timmarna går, men ovissheten består om vilka som ska sitta på de olika toppjobben i EU-maskineriet efter årets EU-val. Nya kompromisser söks i Bryssel – och kan mycket väl landa i att ännu ett extramöte krävs.
Läs hela artikeln
Mexikansk stad begravdes i hagel
Stora protester i Hongkong

Tre skjutningar på 4,5 timmar – två döda

Tre skottlossningar på 4,5 timmar. Två män har dött och två har skadats – under den våldsammaste kvällen i Stockholmsområdet på lång tid. Nu befarar polisen hämndaktioner, erfar Aftonbladet.
Läs hela artikeln
Kanotturist hittad död
Moderaterna vill begränsa rätten till tolk

Hittade uråldrigt palats: Sensation

Klimatkrisen har enbart negativa konsekvenser. Men för arkeologer har det varmare klimatet lett till flera unika fynd på kort tid. Senaste upptäckten: ett 3 400 år gammalt palats.
Läs hela artikeln
Stort kokainbeslag i Senegal

Känd artist i bråk mitt i Stockholm

En världskänd artist ska ha hamnat i bråk i centrala Stockholm under söndagskvällen, rapporterar Expressen. Stjärnan ska ha slagit en annan person med ett tillhygge på öppen gata.
Läs hela artikeln
MARKUS LARSSON: Stark festivaldebut – i två dagar av tre

Bästa tiden på 100 meter – av en 37-åring

Justin Gatlin överraskade med en kanontid i Stanfords Diamond League. Klockan stannade på 9,87 när han sprang in som tvåa på 100 meter. Ingen 37-åring har någonsin sprungit snabbare.
Läs hela artikeln
MATS WENNERHOLM: Gatlins supertid får mig att häpna
Drömdealen i natt – värd 1 500 000 000 kr

De kedjeröker för att ”jävlas” med sossarna

L-toppen Joar Forssell går till brinnande angrepp mot nya rökförbudet. Fram till midnatt samlar han ett gäng liberaler som kedjeröker i protest mot Annika Strandhäll.

– Det är typiskt socialdemokrater att komma med verkningslösa förbud, säger han.

Läs hela artikeln

Kristersson är för tråkig

SUSANNA KIERKEGAARD: Ulf Kristersson ska prata mycket i dag. Det är Moderaternas dag i Almedalen. Frågan är hur många som kommer lyssna. Medan Ulf Kristersson pratar, händer politiken någon annanstans. Så var det i höstas och så är det nu.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!