Personal rasar efter Nordic Wellness försvar

Publicerad 2023-11-17

Nordic Wellness hävdar att inga av de som framkommer i 200 sekunders granskning finns kvar på företaget.

Aftonbladets källor hävdar motsatsen.

– Det är ren bullshit, skulle jag säga, säger en instruktör som jobbar på gymkedjan.

Efter 200 sekunders avslöjande om Nordic Wellness har det strömmat in berättelser till redaktionen.

29 anställda vittnar om sexism, personangrepp och offentliga utskällningar av personer i ledningen. Efter publiceringen har ytterligare runt 20 personer hört av sig och berättat om liknande upplevelser.

– Det har varit jättejobbigt att läsa att många har varit med om samma sak, men å andra sidan är jag glad för att se att det här äntligen kommer upp till ytan, säger en person.

Efter avslöjandet skickade Nordic Wellness ut meddelande till alla sina anställda. Där skrev de att de tycker att inslaget som kommit upp på Aftonbladet är tråkigt.

Nordic Wellness hävdar att inga av de som framkommer i 200 sekunders granskning finns kvar på företaget.

”Vi är medvetna om det som har hänt och vidtagit en rad åtgärder för att förhindra att liknande beteende ska uppstå igen. De personer som pekas ut i programmet arbetar inte heller kvar i bolaget.”

Personal rasar: ”Ser personal gråta”

Nu rasar mängder av personal mot uttalandet.

– Det finns minst 29 till, och sedan 29 till, som har samma berättelser som framkommer i programmet. Jag ser personal gråta, personer som går in i väggen. De jobbar visst kvar, säger en instruktör som kallar försvaret ”bullshit”.

En platschef ifrågasätter hur Nordic Wellness ens kan veta att de inte jobbar kvar.

– Det framkommer ju inte exakt vilka chefer det berör i inslaget. Hur ska de då kunna veta att de inte jobbar kvar längre?

– De hade en gyllene chans att ta tillfället i akt och granska sig själva, men i stället skjuter de bara det ifrån sig. Det är ganska anmärkningsvärt, säger en platschef.

Unionen utreder flera ärenden

Fackförbundet Unionen har meddelat att de utreder flera ärenden på företaget.

– Av hänsyn till dem som berörs har vi inte möjlighet att kommentera enskilda fall, säger Josefin G Nilsson, presschef på Unionen.

De har dessutom haft en undersökning gällande sexuella trakasserier på bolaget.

Aftonbladet har sökt Nordic Wellness gällnade deras interna meddelande, men de har inte återkommit. Företagets Vd Magnus Wilhelmsson säger sedan tidigare att han tar anklagelserna på allvar.

Läs hela hans svar här.