En anhållen för styckmord i Kalix

TT

Publicerad 2018-10-26

Polis och dykare söker i Kalixälven efter att man hittat kroppsdelar i närheten av Kalix camping. En person frihetsberövades på fredagen i utredningen. Den man som misstänks ha mördats var hemmahörande i Östeuropa.

En man har anhållits i utredningen av det misstänkta styckmordet där kroppsdelar hittats i Kalixälven.

Både den misstänkte och offret har östeuropeisk härkomst, säger polisens kommenderingschef Lars Öberg på en presskonferens, rapporterar lokala medier.

Öberg säger också att för utredningen intressanta upptäckter gjorts i en lägenhet i Kalix. Polisen vill inte uppge ålder på den anhållne, som är misstänkt på sannolika skäl.

Det kan inte uteslutas att fler är inblandade i det misstänkta mordet, enligt polisen.

– Nu fortsätter vi jobba, vi har naturligtvis kommit en bit på vägen. Ett bra lagarbete, gediget polisarbete, vill jag betona. Det har jobbats bra på många sätt och vis, säger Lars Öberg enligt SVT Norrbotten.

Fingeravtryck

Enligt uppgifter till Expressen ska den döde mannen ha identifierats med hjälp av fingeravtryck. Han greps nyligen på Västkusten misstänkt för ett mindre brott och hans avtryck ska då ha registrerats. Efter gripandet fastställdes mannens identitet genom samarbete med utländsk polis.

– Vi kan bekräfta att han kommer från Östeuropa men närmare än så kan vi inte gå eftersom vi ännu inte har underrättat anhöriga, säger Kristina Lantto, pressinformatör vid polisen i region Nord.

Område avspärrat

Delar av mannens kropp hittades på onsdagen vid älven i Kalix och då inleddes en förundersökning om mord. Polisen vill inte säga något mer om hur de tror mannen dödats eller om de misstänker att någon styckat kroppen.

– Fortsatt spaning och utredning, och forensiska utredningar, både på fynd som hittats och som vi har gjort i dag, säger Lars Öberg om det fortsatta arbetet med utredningen.

Området kring älven i Kalix där kroppsdelar hittats är fortfarande avspärrat. Arbetet på platsen fortsätter med dykare, hund och helikopter. Det flygförbud över Kalix som meddelades på torsdagen fortsatte även under fredagen.