Ung man anhållen för två år gammalt Malmömord

TT

Publicerad 2019-03-06

En 23-årig man sköts ihjäl på Ramels väg i Rosengård i mars 2017. Nu har en man anhållits misstänkt för mord. Sedan tidigare är tre personer häktade för inblandning i dödsskjutningen. Arkivbild.

En 23-årig man har anhållits misstänkt för att ha mördat en jämnårig man i Malmö för två år sedan, rapporterar Sydsvenskan.

– Han har varit intressant tidigare i utredningen, men nu kom vi i ett läge där det var dags att ta in honom, säger kammaråklagare Lisa Åberg till tidningen.

Sedan tidigare sitter en annan ung man häktad misstänkt för mord och två personer är häktade misstänkta för medhjälp till brottet. Ytterligare en person är häktad i sin utevaro.

– Han är häktad för anstiftan till mord. Det är tydligt att han håller sig undan medvetet, säger Lisa Åberg.

Det var i slutet av mars 2017 som en 23-årig man sköts ihjäl på Ramels väg i Rosengård. Mordet fångades på film via övervakningskameror i området. På filmen syns hur mördarna kommer till platsen på moped och skjuter mot offret i två omgångar. Eftersom skyttarna var maskerade vid tillfället har deras identitet inte gått att fastställa utifrån filmen.

Följ ämnen i artikeln