Bolsonaro anklagas för pedofili: ”Flirtig stämning”

Publicerad 2022-10-17

Jair Bolsonaro.

Jair Bolsonaro, 67, säger att ”en flirtig stämning” uppstod när han besökte minderåriga flyktingar som sålde sex.

Nu anklagas den brasilianske presidenten för att vara pedofil.

– Jag frågade om jag fick besöka deras hem. Jag gick in, säger han i en intervju med Folha De S.Paulo.

Presidentvalet mellan Jair Bolsonaro och Lula da Silva beskrivs som en smutsig historia med mängder av falska anklagelser.

Utmanaren Lula da Silva har tidigare beskyllts för att vilja släppa ut pedofiler från fängelse – och nu får även Bolsonaros massiv kritik på samma tema.

I en intervju i fredags berättade Bolsonaro om ett besök han gjorde i en favela under en motorcykeltur utanför huvudstaden Brasília, något Dagens Nyheter rapporterat om.

– Jag parkerade motorcykeln, tog av mig hjälmen och tittade på några snygga småtjejer i 14-, 15-årsåldern. De var uppklädda som för en lördagskväll i en favela. En flirtig stämning uppstod och jag frågade om jag fick besöka deras hem. Jag gick in, säger han, enligt Folha De S.Paulo.

”Vilken avsmak!”

De 20 flickor som befann sig där ska ha varit flyktingar från Venezuela.

– Jag frågade varför snygga tjejer i 14-, 15-årsåldern klär upp sig en lördag. För att tjäna pengar, svarade flickorna, säger Bolsonaro.

Den 67-årige presidenten, som marknadsför sig som en djupt troende, konservativ man, anklagas nu för att vara pedofil.

”Vilken avsmak! Det Bolsonaro sa i den här intervjun, utan ånger, får mig att undra vem han är och vad han representerar. Han bad till och med att få komma in i deras hem. Bolsonaro är en pedofil”, skriver senatorn Randolfe Rodrigues, samordnare för Lula da Silvas kampanj, på Twitter.

”Fegt och fult”

Bolsonaro slår själv tillbaka mot anklagelserna.

– Jag har på ett fegt och fult sätt anklagats för att vara en pedofil, säger Bolsonaro till nationella medier, enligt DN.

Lula da Silva vann den första valomgången i början av oktober, men lyckades inte nå upp till de 50 procent som krävs för att utropa seger. Presidentvalet går därför vidare till en andra omgång den 30 oktober. 

Bolsonaro på väg till en tv-debatt i Brasilien.

Följ ämnen i artikeln