Bloomberg ber om ursäkt för polismetoder

TT

Publicerad 2019-11-18

Michael Bloomberg i samband med att han i förra veckan anmälde sig till Demokraternas primärval i Arkansas.

Michael Bloomberg, som nyligen aviserade att han ställer upp i ett par av Demokraternas primärval, ber om ursäkt för att han under sin tid som New York-borgmästare lät polisen använda kontroversiella metoder, rapporterar CNN.

– Jag kan inte ändra historien, men i dag vill jag att ni ska veta att jag inser att jag hade fel och att jag är ledsen, säger Bloomberg under ett möte i en Brooklynkyrka.

Miljardären Bloomberg har tidigare försvarat det så kallade "stop and frisk"-förfarandet, som tillät polisen att stoppa personer och genomsöka dem på väldigt vaga grunder. En metod som många kritiker menar slog hårt mot färgade män.

Bloomberg har tidigare sagt att polisens agerande hjälpte till att driva ned antalet mord i New York.

– Med facit i hand är det lätt att vara efterklok. Då antalet brott fortsatte att minska samtidigt som vi drog ned på antalet stopp och de minskade ytterligare även under efterföljande styre, så ser jag nu att vi borde ha slutat tidigare, säger Bloomberg.

PODD Riksrättsprocessen mot Donald Trump

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Wolfgang Hansson om det senaste i riksrättsprocessen mot Donald Trump.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln