Maja, 32, fastnade i solariet i 10 timmar

”Som att bli levande begravd”

avSandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Maja Grønlunds besök på solariet fick oanade konsekvenser.

Plötsligt brakade solariebåset samman och stängde in 32-åringen.

– Det kändes verkligen som att jag var levande begravd, säger hon till Ekstra Bladet.

När 32-åriga Maja Grønlund i april i år lade sig tillrätta i ett solarium i Ringsted i Danmark hände något oväntat.

– Det var lite efter tio på kvällen. Jag hade legat där i kanske tio minuter när jag hörde ett stort bang. Min första tanke var att allt hade kollapsat runt mig, så högt var det, säger Maja Grønlund till tidningen Ekstra Bladet.

Desperat försökte hon få upp överdelen på solariet, men det gick inte. Lysrören fortsatte att lysa under de 17 minuter som hon betalat för. Sedan stängdes solariet av.

”Föll över mig”

Maja började skrika och gråta, men ingen hörde. Runt midnatt slocknade allt ljus i lokalen. Samtidigt som paniken växte.

– Då skrek jag ännu mer. Jag bankade så mycket att plexiglaset gick sönder och föll över mig, säger hon till tidningen.

För att få luft blev Maja tvungen att hålla upp plexiglaset. Hon började hyperventilera, skriver Ekstra Bladet.

– Det kändes verkligen som att jag var levande begravd.

Foto: PER RASMUSSEN
Maja Grønlund satt fast i detta solarium i 10 timmar.

”Kissade i solariet”

Hemma tyckte sambon Kasper Kærholt att det var konstigt att flickvännen inte kom hem. Han började bli orolig och ringde till solariets ägare.

Ägaren svarade att Maja förmodligen hade somnat och inte skulle ha några problem att ta sig ut när hon vaknade. När han ringde till polisen fick han samma svar.

Först morgonen därpå fick Kasper tag i ägaren igen. Han blev lovad att en i personalen skulle möta upp honom och låsa upp solariet. När han kom dit hördes skrik från rummet där Maja lagt sig för att sola.

– När jag hörde hans röst fick jag mer panik eftersom jag bara ville ut, berättar hon till Ekstra Bladet.

När personalen dröjde tog Kasper saken i egna händer. Han krossade glasdörren och tog sig in till solariet. Efter flera försök lyckades han lyfta överdelen. Genom en öppning på tio centimeter kunde Maja krypa ut.

Efter en hel natt i solariebåset mådde Maja väldigt dåligt. Danskan blev sittande i fosterställning innan hon slutligen orkade resa sig upp. På väg ut mötte hon personen som kommit för att låsa upp rummet.

– Hon var arg för att vi hade haft sönder dörren. Jag hade sådan panik där inne att jag kissade i solariet, så det var överallt också, säger Maja till Ekstra Bladet.

”Inte helt återställd”

Det har gått drygt sju månader sedan Maja var instängd i tio timmar, men det påverkar henne än i dag. Maja berättar för tidningen att hon fortfarande får ångest och blir stressad:

– Under lång tid kunde jag inte gå ensam på toaletten och helst inte ha dörren stängd. Min röst är fortfarande inte helt återställd eftersom jag skrek så mycket. Jag undviker speglar och kan bara sova om ljuset är på.

Någon ersättning från solariet har Maja Grønlund inte fått, de menar att det är tillverkarens fel. Detsamma säger solariets försäkringsbolag, som anser ärendet avslutat men i ett mejl till Ekstra Bladet skriver:

”Vi är i dialog med tillverkaren, genom vår kund, och vi försöker hjälpa till att klargöra om det har förekommit en defekt på solariet”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Olyckor