Polisen: Sexårige Jones hittad vid liv

Publicerad 2019-11-22

Sexårige Jones ska ha hittats vid liv – efter att ha varit försvunnen sedan torsdagseftermiddagen.

Han ska ha hittats utanför sökområdet.

– Pojken hittades vid en kontroll på ett tåg i Osby, tillsammans med en vuxen man, säger polisens presstalesperson till TT.

Efter ett dygns omfattande sökinsatser har sexårige Jones hittats vid liv.

Pojken hade försvunnit från hemmet i FärjestadenÖland under torsdagseftermiddagen och ett stort sökpådrag vidtog direkt.

På fredagseftermiddagen meddelades att pojken var återfunnen, meddelade personal från Missing People för Aftonbladet på plats på Öland.

”Pojken är återfunnen vid liv utanför sökområdet och mår efter omständigheterna bra”, skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida.

Genomsökte tåg

Ett tåg som anlände till Osby järnvägsstation vid 14-tiden genomsöktes av polisen. Inne i tåget fann man pojken i sällskap av en man.

– Det gick lugnt och stilla till. Pojken är välbehållen och överlämnad till sociala myndigheter, säger Robert Loeeffel, presstalesperson vid polisområde Kalmar.

Mannen är en anhörig till pojken. Han är nu misstänkt för egenmäktighet med barn och har tagits in till förhör.

Vid 16.30 på fredagen anhölls mannen.

– Den man som anträffades på tåget med pojken anhölls halv fem av åklagare misstänkt för egenmäktighet med barn, säger polisens presstalesperson Calle Persson, till TT.

Tidigare har polisen uppgett att en kvinna gripits under natten, misstänkt för samma brott.

Hittades tack vare tips

Det var tips från allmänheten som ledde till att den 6-årige pojken Jones återfanns på tåget. Det berättar Robert Loeffel.

– Vi hade fått uppgifter från allmänheten om att han kunde ha setts på tåget. Det var helt avgörande, säger han.

ANNONS